Robothandel och semiautomatiska handelsstrategier

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så har jag gått över från ett bra analysprogram (inFront) till ett hittills oprövat program, nämligen Autotrader som är kopplat till Nordnet.

Som jag nämnt tidigare har jag ingen ersättning från något företag som jag nämner i mina inlägg. På det sättet kan jag skriva precis det jag känner och upplever när jag använder programmen.

Ingen har väl undgått att få inkorgen fylld med en massa fantastiska erbjudanden nu lagom till jul. Själv är jag obarmhärtig och rensar utan att läsa. Autotrader är jag dock kund hos, så deras mail slank igenom. Bra var det, för de erbjöd 500 kr rabatt på det strategipaket som jag tänkt köpa innan nyår. Paketet med script heter Vinnarbyrån, och beskrivs i detalj i boken ”Autobahn till Lönsam Trading” skriven av Tobbe Rosén som jag nyligen införskaffat.

W5 Auto MKII testad i Autotraders Analyzer

Nu ska det bli spännande att se vad kombon av program och script kan åstadkomma. De handelsstrategier som ingick var iTrend som analyserar fram köp eller blankningsbara papper, samt W5 som kan handla minifutures med t.ex. OMXS30 som styrinstrument. W5 finns även i en autoversion som kan köpa och sälja helt på egen hand med förinställda värden, så kallad robothandel. Dessutom en strategi som heter ”Next Day Forecast” som jag ännu inte läst in mig på. Spännande att få testa, sen får vi se om inte hantverket blir det som kommer att gälla. Fungerar exitstrategierna bra så är det inte omöjligt att dessa kan ”robotiseras”.