Köpsignal i diagrammet, pengar på kontot, dags att tjäna några extra tusenlappar inför julen. Låter väl strålande, om det inte var för att…..

…köpsignalen funkade inte, kursen sjunker, ännu inte under mitt stopvärde på -2%, men ändå. Säkert bara en kort rekyl, nån typ av minikonsolidering, kursen vänder säkert och stiger till mitt exitvärde.

Ny dag, stoplossen ligger på -2.8%, nu ska strategin ta över och jag ska lägga en sälj i marknaden så snabbt som möjligt. Men vänta, varför går det inte som jag vill, måste kolla grafen igen. Allt pekar på att det ska vara en kort vändning upp till min exitnivå, väntar ett tag till.

Ännu en ny dag, nu ännu mer minus, känns onödigt att nämna tal, jag ska ju inte ha denna position nu. Tankarna far runt, varför lyder inte hjärnan och säljer, kan inte svara på det just nu. Bestämmer mig för att avvakta. VARFÖR I HELA FRIDENS NAMN SKA JAG GÖRA DET FÖR!!!!!!!

Ny dag igen, ännu mer minus, vill inte vare sig graf eller nyheter kring aktien, stänger ner allt tänkande kring det hela och kör vidare.

Fredag kväll, god mat och några glas vin. Mitt i allt dyker tanken på den dåliga positionen upp. Kan inte låta bli att gå in och titta på hur jag ligger till. Nu är det minus med två tal före decimaltecknet. Tar fram min tradingstrategi, och läser högt ur den, cut your losses, aldrig mer än -2%, cut your losses, aldrig mer än -2%, cut your losses, aldrig mer än -2%. Det hela blir ett mantra, och beslutet att stänga positionen finns nu äntligen där. Inloggning på konto, välj aktie, väljer sälj, hela positionen och fill&kill. Äntligen är jag av med den.

Vad tusan hände! En orsak var bl.a. ovan!

Kommer att ta upp vad som hände, och även skriva lite om det som kallas ”bias”. Ett tillstånd som finns hos alla människor och som man som trader måste hålla koll.

 

Idag ser OMXS30 och Fingerprint ut så här
[stock-ticker name=’Fingerprint flopp’]