bli en duktig trader!

TÅLAMOD

Krävs för att vänta ut signaler i strategin/setupen, ett nybörjarmisstag är t.ex. att hela tiden försöka vara i marknaden, vilket ofta resulterar i att man naggar på kraven för att få möjlighet att göra en bra entry. Tålamod krävs även för att följa en kurs uppåt, och inte klippa för tidigt… rädda pengarna på bordet. Det krävs extra tålamod under perioder då affärerna/börsen inte går bra.

DICIPLIN

Att följa sin tradingplan är alltid A&O, hålla sig till sitt regelverk och hantera sina positioner på ett korrekt sätt. Den här punkten är nog den svåraste för de flesta att följa, speciellt i lägen då allt verkar gå emot det man gör. Det krävs extra diciplin under perioder då affärerna/börsen inte går bra.

More to read:  Varför bli en day eller swingtrader?

PENGAR

Utan pengar blir det svårt att överhuvud taget kunna handla aktier, även om det inte alltid är nödvändigt med ett stort kapital för att komma igång. Men utan ett väl genomtänkt risk och moneymanagement så är risken stor att kapitalet inte räcker så länge.

enkelt eller hur? Ändå är det bara 10 % av de som startar en tradingkarriär som lyckas. Varför är det så? En mycket enkel och erkänd förklaring är helt enkelt att människans hjärna inte är gjord för trading, så nu vet du det 🙂


VAD TYCKER DU?
 
Share This