Hej alla glada traders!

Idag kom boken jag beställt från Amazon, ännu en i serien från Blue Owl Press, och skriven av Howard B. Bandy. Har köpt ett antal av hans böcker, inte många kvar på listan, och det här var en av de som jag såg fram emot som helgläsning under julhelgerna. Men.. kunde inte bli mer besviken. Titeln Quantitative Technical Analysis trodde jag var hans tankar kring att skapa strategier. Det var det i och för sig, men, boken var helt inriktad på den programvara som Howard arbetar med, vilket innebar att 80% av innehållet var koder i Python. För dig som inte är i programmeringsvärlden så är det ett språk man skriver program i.

Nu är inte Pythonvärlden obekant för mig, men i den här boken var det inte det jag ville läsa om. Det finns några sidor inledningsvis som tar upp en del mindre komplexa strategier, och man kan kanske få ut något från dessa. Läser man Pythonkoden så kan man ju i och för sig se hur programmet räknar, och i de bästa av världar kanske det går att göra något med dessa delar. Annars var det nog 800 kronor i sjön och ingen läsning i helgen, såvida jag inte hittar något annat matnyttigt innan dess. Sen får vi väl se vad tomten har i beredskap  🙂 

Edit: Besvikelsen har vänts till något positivt i dagarna. Har börjat jobba med att översätta en del av Pythons kod till script i Autotrader. Howard är en stjärna på himlen när det gäller strategier, och lyckas jag med transformeringen kan det nog bli något riktigt bra.

Nu har jag varit negativ sedan du började läsa, sån är inte jag. Kan passa på och slå ett slag för Howards andra böcker, som väl platsar i en traders bokhylla.

More to read:  Tre (blev fyra) tänkvärda videos

Presentation av Howard från hans egna sida

My education includes degrees in mathematics, physics, engineering, and computer science. My graduate studies and research were in the areas of modeling and simulation, statistics, and artificial intelligence. My graduate advisors were among of the pioneers in the computer industry. In artificial intelligence, I did some of the early work in nearest neighbor analysis.

I am retired from a position as a tenured full professor of computer science and mathematics, and a university dean.

My professional career included:

  • University teaching and research in computer science and mathematics.
  • Management of commercial and industrial computer divisions (what would today be called chief information officer).
  • Applications of modeling and simulation to financial trading systems.
  • Design and programming for a system to select individual stocks to trade, and to generate buy and sell signals for them.
  • Senior research analyst for a Commodity Trading Advisor (CTA), where I held a Series 3 license.
  • Invited speaker at local, national, and international conferences.
  • Author of five books related to trading system development and management.
VAD TYCKER DU?
 
Share This