Det finns många saker att hålla reda på och tänka på när man tradar. Ett par saker, för att vara exakt 10 st, kan vara bra att ha uppsatta vid datorn när man sitter och tradar. Tro mig, den största fienden du har för att lyckas bra med trading är ingen annan än du. Vem trodde du att du skulle kunna skylla på när affärerna går åt pipan.

Mina gyllene, tradingbudord:

  1. Jag kommer vara disciplinerad varje dag, och i varje transaktion,
  2. Jag kommer att trada min egen tradingplan som är utförd efter mitt ”jag”, aldrig handla med en annans plan,
  3. Jag älskar att ta små förluster, det visar styrka och att jag handlat rätt,
  4. Jag kommer alltid att förtjäna rätten att handla större positioner,
  5. Jag är inte beroende av handel bara för att få se vad som händer,
  6. Jag kommer bara att handla starka signaler som har sannolikheterna i deras favör,
  7. Jag kommer att vara som en murare – göra samma typ av affärer om och om igen,
  8. När jag hittar en formation/signal, tvekar jag inte; då är den i handel, jag över eller omanalyserar aldrig efter att tagit en position,
  9. Jag kommer alltid att hålla en detaljerad tradingdagbok, och kommer att agera på vad den säger mig,
  10. Allt jag gör är för att lyckas med min trading!!!

Peace of cake, eller hur? Ändå visar alla resultat på att de som inte lyckas med sin trading, och förlorar massor (alla sina) pengar, helt enkelt inte följt sin tradingplan. Det är allt för lätt att sitta och titta på en position som man nyligen gått in i, och som visar sig gå ett fel håll, och tänka ”den vänder uppåt snart” (om du gått long). Många traders börjar leta nya signaler som visar att de haft rätt från början, eller försöker på andra sätt hitta argument för att kursen kommer att vända.

More to read:  Fear&Greed - Extrem Fear på två områden

Gör inte detta misstag! Har det gått fel, SÄLJ utan tvekan, för det är väl så det står i din tradingplan, eller hur?

Går en aktie ner, kan den i princip falla hur långt som helst. Jag brukar ofta nämna Ericsson som en kandidat där säkert många höll i aktien trots att den under omgångar och på kort tid slog igenom stöd efter stöd på sin resa ner i avgrunden. Undrar hur många miljoner som försvann på småspararna konton i den svängen, vill inte ens tänka tanken.

Aktien tappade höjd från runt 800 kronor nivån, och betalas idag till 88,50 kr (2015-06-06). Risken för en halvering av den kursen anser inte jag som helt otänkbar. Skulle vara kul och fylla på detta inlägg med kursen ett år framåt i tiden.

VAD TYCKER DU?
 
Share This