Perioden 2017-02-08 till 2017-03-24 har index fått stryk med mer än 12% – JUBEL!

Under denna period har robothandeln slagit index med god bravur. Finns inget i strategin som direkt säger att den inte ska kunna ligga över index hela tiden. Då handeln är en typ av hedgehandel så tjänar man ju pengar både när börsen går upp eller ner. Enligt historisk data finns det möjligheter till riktigt bra avkastning vid en bear market, alltså nergång.

Men som sagt, allt återstår och se, vad framtiden har för historia är det ingen som vet. Optimist som jag är, och medveten om hur strategierna arbetar är jag inte orolig för att det inte ska lyckas bli vinster i det hela. Nytt i portföljen är ju också DAX Bandit som kommer att bearbeta det tyska indexet med MINILONG DAX instrument. Förhoppningsvis i en framtid kommer vi att ha lyckats med att att även implementera en shortdel. Då är även denna en hedgemodell.

PS: Det blåa området representerar avkastningen, den blålila linjen utvecklingen för OMXS30 under samma tid!

Minisar från Commerzebank som jag använder. Via en speciell modul som finns i Autostock kan man lägga in flera minisar, och systemet väljer ut en som ligger närmast ett angivet värde. Denna kontroll sker automatiskt vid varje heltimme. Fungerar även som ett skydd för att slippa bli utstoppad på en minis.

Minisar från Commerzebank


 

VAD TYCKER DU?
 
More to read:  DAX för en ny robot
Share This