OMX starka framfart har fått många att börja dra i bromsen och slutat jaga priset för köp. Vad säger grafen?

Onekligen är vi uppe på en del höga höjder, men jag skulle ändå inte vilja säga att luften inte bär längre här uppe. En titt på OMX i veckograf för de senaste 20 åren, indikerar en köpsignal i MACD under december 2016, samtidigt som MA20 visar tendens på att plana ut. Fortsätter scenariot ett tag till med att samla MA värderna i snygga parallella stigande linjer uppåt, har vi absolut ytterligare uppgång framför oss. Det finns i alla fall inget i dagsläget som pekar på någon större topp eller vändning i kursen.

Ett antal hälsosamma rekyler kommer nog att inträffa på nivån, men står MA-nivåerna emot så är det ingen större fara. Vid en eventuell nedgång så är MA50 den första nivån som inte får punkteras. Nu återstår det att se vad som händer, rapportperiod och allt, samt rejäla vinsthemtagningar under dagen. Ibland har jag rätt, men även många gånger fel, så ta det hela som ett tankeprojekt, och inget som du ska ha som analysunderlag.

PS. Robothandeln med Raptor fick sig en smäll på nosen idag, fullinvesterad på toppen, och kursen brakar ner. Nåja, jag var där och gjorde några justeringar som gjorde att innehavet såldes av, och köptes tillbaka på lite för höga nivåer. Nu inväntar jag att vinsthemtagningarna är över snart, och kursen börjar leta sig uppåt igen. Annars har handeln med Raptor varit riktigt lönsam den senaste tiden, kul.


 

VAD TYCKER DU?
 
More to read:  Alltid bra att hålla koll på läget
Share This