Ny handelsrobot, Raptor

Låter väl som en spännande strategi? Finns även Viper och ett antal andra mycket lovande script i Autotrader som jag använder sedan en tid tillbaka som mitt handels och analysprogram. Använder även Hitta kursvinnare från Aktiespararna i mina dagliga analyser.

Har börjat testa och simulera senaste handelsscriptet (Betaversion) som grabbarna på Autostock har tagit fram. Scriptet som jobbar med OMXS30 som underliggande indikator skapar köp och säljpositioner i minifutures (både long och short minis). Det går att koppla vilken minis som helst, samt med hävstång från 1 och uppåt. Kör själv med 3x minis, och det hela ser mycket lovande ut. En sådan här modell jobbar med analysen av OMX som grund, och köper på sig andelar (i Grids), för att sedan skala ur del för del med vinst.

En stor fördel som jag upplever det med Autostock, som jag nyss börjat med, är möjligheten att köra olika script i en sk. analysbänk. Här kan man välja tidsram bakåt i tiden, ange allt från intraday till vad man tycker passa, och ändra på parametrar i scriptet tills drawback och resultat ser bra ut. Så länge man inte överoptimerar så tror jag att det här är en vinnande modell. Till Autostock finns ett stort antal handelsstrategier att köra och man kan även utveckla sina egna. Arbetar själv med att överföra en algoritm från Python till att passa in, men det är en del att klura med för att få till modellen. Finns även ett mycket bra forum där det hela dagarna diskuteras olika strategier och allt som rör handel med detta program.

Har lånat ett klipp från deras youtube kanal som beskriver just Raptor, så kan du se lite mer hur det fungerar.

Det är otroligt lätt att fastna i programmet, känns nästan som att det skapar ett begär. Det har i alla fall gett mig en helt ny och spännande dimension på aktiehandel, från att handlat helt manuellt en gång i tiden. Inget jag kommer att sluta med, för det ger så mycket kunskap av själva analysen mm, men det kommer med säkerhet att bli en hel del ”robothandel” i framtiden. En robot har heller ingen bias att ta hänsyn till, vilket är utmärkt om man vill använda en modell för att t.ex. göra en exit. Den enklaste formen är helt enkelt en trendlinje som man lägger in i diagrammet så bevakar systemet om kursen skär ner genom den, och exekverar då en säljorder, smart.

More to read:  Robothandel med Raptor, gett bra med klirr i kassan

 

VAD TYCKER DU?
 
Share This