Vad kan en vanlig tärning visa när det gäller utfall i strategier?

I princip att om du håller dina förluster små, samt har en edge i din strategi, så levererar den inkomster. Om du bara genomför tillräckligt många affärer, lyckas med att hantera alla draw downs, så är du på rätt väg. I exemplet nedan vinner du bara på siffrorna 2 och 6, resten är förluster.

Illustrerat i ett diagram

  • R1 är den nivå som du sätter din stop-loss, går aktien under denna nivå så säljer du med förlust. Blir som att du slår en 1, 3, 4 eller 5 med tärningen. Här har du förlorat 2% av din investering, eller cirka 10 kronor per aktie.
  • R2 är den nivå som du tror att din edge ska nå. Blir som att du slår en 2 eller 6 med tärningen. Vinsten här är 2 gånger den tänkta förlusten, eller 20 kronor i vinst/aktie.

I filmen pratar han om att följa en trendstrategi för att uppnå resultatet, men tänket är detsamma vilken strategi du än använder, så länge du har en EDGE!

Exemplet i videon presenterar även på ett pedagogiskt sätt för dem som som inte tradar. Det är ju så, det är nästa, nästa och nästa affär som skapar ett portföljvärde.

More to read:  Raptor i analysbänken 2003-idag

 

VAD TYCKER DU?
 
Share This