Vad kan en vanlig tärning visa när det gäller utfall i strategier?

I princip att om du håller dina förluster små, samt har en edge i din strategi, så levererar den inkomster. Om du bara genomför tillräckligt många affärer, lyckas med att hantera alla draw downs, så är du på rätt väg. I exemplet nedan vinner du bara på siffrorna 2 och 6, resten är förluster.

Illustrerat i ett diagram

  • R1 är den nivå som du sätter din stop-loss, går aktien under denna nivå så säljer du med förlust. Blir som att du slår en 1, 3, 4 eller 5 med tärningen. Här har du förlorat 2% av din investering, eller cirka 10 kronor per aktie.
  • R2 är den nivå som du tror att din edge ska nå. Blir som att du slår en 2 eller 6 med tärningen. Vinsten här är 2 gånger den tänkta förlusten, eller 20 kronor i vinst/aktie.

I filmen pratar han om att följa en trendstrategi för att uppnå resultatet, men tänket är detsamma vilken strategi du än använder, så länge du har en EDGE!

Exemplet i videon presenterar även på ett pedagogiskt sätt för dem som som inte tradar. Det är ju så, det är nästa, nästa och nästa affär som skapar ett portföljvärde.