Raptor Supermarket handelsstrategi nu i skarpt läge!

Nåja kanske inte en riktig hedgefond, men likheten finns i nedskalad version. Vad är då de typiska kännetecknen för en hedgefond. Enkelt förklarat:

  • Ägaren av fonden har ofta en stor del av sitt privata kapital investerat i fonden
  • Förvaltaren ska stå för 80 % av uppgången i fonden, marknaden för de övriga 20 procenten. En vanlig fond har i det närmsta en omvänd ordning
  • Fonden ska generera avkastning i både upp och nedgång på börsen
  • Aggressiv förvaltning med de instrument som krävs för att maxa avkastningen,
  • Nu för tiden, en stor del av de tunga hedgefonderna arbetar med robotar som sparkar in och ut ordrar i marknaden, oftast tusentals på kort tid. Är du en duktig analytiker/matematiker, och har goda kunskaper i programspråket Python, grattis, många förvaltare söker just dig.
More to read:  Vad tusan hände??!

Ok, vad är det för Raptor jag pratar om.

Som jag tidigare nämnt så använder jag mig av Autotrader (Autostock) för mina affärer. Har blivit mer och mer tänd på idén med robothandel. I Autotrader finns en handelsstrategi med namnet Raptor Supermarket. Den är delvis i Beta, men har visat tillräckligt med bra resultat för att en mindre del av portföljen ska få ligga och trada med den. Jag använder Raptor för att handla minifutures mot OMXS30 via Nordnet, och vid köp över 1 000 kr är det fritt från courtage i deras nya supermodell.

Och nej, jag är inte sponsrad av varken Autostock eller Nordnet, men jag gillar deras tjänster!


 

VAD TYCKER DU?
 
Share This